ابهام درباره دو عضو جدید هیات مدیره استقلال؛ انتصاب‌شان قانونی است؟

ابهام درباره دو عضو جدید هیات مدیره استقلال؛ انتصاب‌شان قانونی است؟

پایگاه خبری فوتبالی- از نظر حقوقی حضور دو عضو جدید هیات مدیره استقلال در این باشگاه ابهاماتی دارد

به گزارش فوتبالی، از چند هفته قبل خبرهایی درباره وقوع تغییرات در هیات مدیره باشگاه استقلال به گوش می‌‌رسید. این اتفاق بالاخره رخ داد و محمودرضا بابایی و مجتبی فریدونی از هیات مدیره استقلال کنار رفتند.

بعد از این اتفاقات مصطفی متدین و سید‌حسین علوی‌مقدم به عنوان اعضای جدید هیات مدیره و جانشینان بابایی و فریدونی معرفی شدند و حتی 5 روز پیش در جلسه هیات مدیره باشگاه هم شرکت کردند.

در چند روز اخیر هم از گوشه و کنار شنیده شده است که مصطفی متدین گزینه اصلی مدیرعاملی باشگاه هم هست. مساله‌ای که خود متدین هم آن را تایید کرده اما هنوز این اتفاق نهایی نشده است.

در این میان اما برخی اهالی فوتبال و حقوقدان‌ها ابهاماتی را درباره دو عضو جدید هیات مدیره استقلال مطرح کرده‌اند. گفته می‌شود حضور این دو نفر در هیات مدیره استقلال منع قانونی دارد.

در سال 1395 و در تبصره ۲ ماده ۲۴۱ قانون تجارت اصلاحیه‌ای صورت گرفت. طبق این اصلاحیه هیچ فردی نمی‌تواند همزمان در بیش از یک شرکت که «تمام» یا «بخشی» از سرمایه آن متعلق به دولت یا نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی است، به عنوان عضو هیات‌مدیره یا مدیرعامل انتخاب شود

بررسی‌ها نشان می‌دهد مصطفی متدین در حال حاضر مدیرعامل شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی (پدیمکو)، از شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس است. چند روز پیش هم که به عضویت هیات مدیره باشگاه استقلال درآمده است. حالا سوال این است که آیا پدیمکو و باشگاه استقلال هر دو مشمول تبصره ۲ ماده ۲۴۱ قانون تجارت می‌شوند یا نه. اگر شامل این تبصره باشند حضور متدین در هیات مدیره استقلال غیر قانونی است. اما اگر شامل این تبصره نباشند حضور او در هیات مدیره استقلال منع قانونی ندارد.

همین ابهام درباره دیگر عضو جدید هیات مدیره یعنی علوی مقدم هم وجود دارد. او عضو شورای شهر مشهد است و طبق قانون مصوب مجلس در سال ۱۳۹۱، نمی‌تواند عضو هیات مدیره یا مدیرعامل شرکت دیگری باشد

حالا باید دید در آینده نزدیک چه اتفاقی رخ می‌دهد. آیا فردی مثل علوی مقدم که عضو شورای شهر مشهد است برای این که عضو هیات مدیره استقلال باشد از شورای شهر مشهد می‌رود یا این که خیلی زود به دوران حضورش در استقلال پایان می‌دهد.