واکاوی ادعای عجیب نکونام؛ کدام خریدهایش الان بهترین‌ هستند؟

واکاوی ادعای عجیب نکونام؛ کدام خریدهایش الان بهترین‌ هستند؟

پایگاه خبری فوتبالی- نکونام دیروز در کنفرانس مطبوعاتی اش مدعی شد که چند بازیکن استقلال که در زمان یک فصل و اندی حضور او در استقلال جذب شدند این روزها بهترین‌های فوتبال ایران هستند و در استقلال می‌درخشند!

به گزارش فوتبالی، با توجه به سابقه سرمربیگری جواد نکونام در استقلال، پیش‌بینی می‌شد که صحبت‌های او در نشست خبری قبل از بازی تراکتور و استقلال، سوژه‌های زیادی برای رسانه‌ها و هواداران در فضای مجازی درست کند.

همین اتفاق هم رخ داد و حرف‌های نکونام در نشست خبری، بازتاب‌های زیادی داشت. یکی از مواردی که باعث شده بحث‌هایی در فضای مجازی به وجود بیاید، ادعای نکونام درباره حضور بازیکنان زمان او در تیم فعلی استقلال بود!

نکونام در این باره گفته است: «چند بازیکن استقلال در زمان من به این تیم آمدند، آن زمان برخی افراد روی تیم ما فشار می‌گذاشتند ولی بعد از آن ثابت شد این‌ها از بهترین‌های فوتبال ایران هستند و الان هم در استقلال می‌درخشند.»

مرور خریدهای استقلال در زمان نکونام می‌تواند صحت و سقم ادعای او را اثبات کند. در اولین پنجره نقل و انتقالاتی استقلال در زمان سرمربیگری نکونام، این نفرات به استقلال پیوستند: «آرمین سهرابیان، ایمان سلیمی، سامان تورانیان، گوستاوو بلانکو، محمدجواد کیا، محمدرضا خالدآبادی و مهرداد محمدی.»

آرمین سهرابیان که همین حالا در سپاهان هم یک بازیکن معمولی است، ایمان سلیمی هم بعد از استقلال پیشرفتی نکرد، گوستاوو بلانکو نه تنها در استقلال، بلکه در فولاد هم گل‌های بسیار کمی زد، محمدرضا خالدآبادی هم توسط شخص نکونام فرصت چندانی برای بازی پیدا نکرد و محمدجواد کیا هم یک دروازه‌بان جوان دیگر بود که این روزها در تیم استقلال خوزستان بازی می‌کند. سامان تورانیان هم یک دفاع راست جوان بود که اعتمادی از نکونام ندید و قرضی از استقلال رفت!

در واقع تنها خرید موفق استقلال در آن پنجره، مهرداد محمدی بود که برخلاف ادعای نکونام، مخالفتی با جذب او نشد و فشاری روی نکونام نبود!

در نیم‌فصل دوم همان فصل، جلال‌الدین ماشاریپوف، رافائل سیلوا و میلاد فخرالدینی به استقلال آمدند. درباره جذب ماشاریپوف که مشکلی نبود و او یک ستاره بین‌المللی بود. سیلوا هم اگرچه قبلا در استقلال حضور داشت اما سن و سالش بالاتر رفته بود؛ او برای ماجرای محکومیت یک میلیون دلاری به استقلال آمد و مدیریت وقت تصمیم گرفت به جای اینکه یک میلیون دلار به سیلوایی که استقلال را محکوم کرده بود بدهد و او در خانه بماند، سیلوا را به تهران بکشاند تا با همان پول برای استقلال بازی کند. در واقع سیلوا هم انتخاب مدیریت استقلال بود نه خود نکونام. عجیب‌ترین خرید نکونام اما فخرالدینی بود که به جای جذب اورونوف به استقلال آمد و البته خرید پرحرف و حدیثی بود و  مشخص است چرا جذب شد ولی آمدنش هیچ کمکی به استقلال نکرد و فقط به درد مصاحبه علیه مدیران استقلال خورد!

تصویر خبر

تا این جای کار، یعنی دو پنجره نقل و انتقالاتی اول نکونام، خبری از بازیکنانی که او در نشست خبری روز چهارشنبه‌اش به آنها اشاره کرد، نیست. در واقع هیچ کدام از این خریدها، این روزها در استقلال نیستند و جزو بهترین‌های فوتبال ایران هم نیستند و خبری از درخشش آنها نیست.

در آخرین پنجره نقل و انتقالاتی استقلال با جواد نکونام، این نفرات به استقلال آمدند: آلمدین زیلیکیچ، کیوسفسکی، ابوالفضل زمانی، دیدیه اندونگ، رامین رضاییان، سامان فلاح، عباس شرفی، علیرضا کوشکی، گائل کاکوتا، محمدحسین اسلامی و میلاد زکی‌پور.

در میان خارجی‌ها، زیلیکیچ و کیوسفسکی که یک دقیقه هم بازی نکردند و با شاهکار سمیعی و شهریاری استقلال را با شکایت به فیفا محکوم کردند و حدود یک و نیم میلیون دلار هزینه برای استقلال تراشیدند. البته که نکونام مخالف جذب این دو بود و تنها با اصرار شهریاری و سمیعی به استقلال آمدند. گائل کاکوتا هم فقط نامش را با خودش آورده بود و خیلی زود در نیم‌فصل و پس از استعفای «برکناری طور» نکونام از استقلال جدا شد. دیدیه اندونگ هم اگرچه بازیکن بدی نبود اما بیشتر از این که به استقلال کمک کند، برای این تیم دردسرهای حقوقی و قراردادی درست کرده است!تصویر خبر

رامین رضاییان بازیکنی بود که کسی مخالفتی با آمدنش به استقلال نداشت و فشاری هم به نکونام نیاورد اما در هر دو فصل قراردادهای سنگینی بالای ۹۰ میلیارد تومانی بست و البته الان هم در استقلال نیست که بخواهد برای استقلال بدرخشد. میلاد زکی‌پور این روزها در تراکتور یک بازیکن نیمکت‌نشین است و شرفی بدون یک دقیقه بازی، به فجر سپاسی و سپس نیروی زمینی رفت!

ابوالفضل زمانی هنوز در استقلال است و یکی از بازیکنان جوان این تیم است که اگرچه استعداد زیادی دارد اما قطعا هنوز جزو بهترین‌های ایران نیست و درخشش خاصی هم نداشته است.

تنها بازیکنانی که در زمان نکونام به استقلال آمدند و در این تیم درخشیدند، کمی تا حدودی سامان فلاح، محمدحسین اسلامی و علیرضا کوشکی هستند. نکته اما این جاست که فلاح در همان مقطع جزو پدیده‌های فوتبال ایران و مدافع تیم امید ایران بود و نکونام بابت جذب او فشاری متحمل نشد. کوشکی هم اگر چه فصل گذشته تا حدودی خوب ظاهر شد، اما در این فصل اصلا انتظارات را برآورده نکرده و یکی از بی‌کیفیت ترین بازیکنان استقلال بوده است. اسلامی هم هیچ وقت ثبات نداشته و هر از گاهی گلی می‌زند یا پاس گلی می‌دهد، اما روند ثابتی ندارد ولی در کل وضعیت بهتری از کوشکی و فلاح دارد!

شاید بهتر باشد نکونام با ذکر نام، دقیقا بگوید که کدام خریدهای استقلال در زمان او این روزها جزو بهترین‌های ایران هستند و در استقلال می‌درخشند؟ البته بد نیست او دوباره درباره جذب نکردن اوستون اورونوف و اصرارش به جذب بازیکنانی مثل فرشید اسماعیلی و فرشید باقری هم توضیح بدهد. حتما می‌دانید که اورونوف همان فصلی که استقلال و پرسپولیس در کورس قهرمانی بودند، به تنهایی ۱۸ امتیاز برای پرسپولیس، گرفت تا قرمزها همان فصل دوباره قهرمان لیگ برتر شوند! در هر حال خود نکونام هم می‌داند از اتفافات و حواشی دوران حضورش در استقلال به عنوان سرمربی، می‌شود چند فیلم مستند طولانی ساخت و چند کتاب نوشت!

گزارش از نادر نامدار/ پایگاه خبری فوتبالی