واکنش وزیر ورزش عربستان به مرگ یک کارگر در جریان ساخت ورزشگاه

واکنش وزیر ورزش عربستان به مرگ یک کارگر در جریان ساخت ورزشگاه

پایگاه خبری فوتبالی - وزیر ورزش عربستان سعودی، شاهزاده عبدالعزیز بن ترکی الفیصل، تاکید کرد که ایمنی کارگران به طور جدی در نظر گرفته شده و تحقیقاتی در مورد مرگ یک کارگر مهاجر در جریان ساخت استادیوم جام جهانی ۲۰۳۴ آغاز شده است.

به گزارش فوتبالی، گروه بیسیکس، شرکت ساختمانی ناظر بر سایت استادیوم آرامکو در الخبر، ماه گذشته به رسانه‌ها اعلام کرد که متاسفانه یک کارگر جان خود را از دست داده است.

گاردین گزارش داد که محمد ارشد، اهل پاکستان، از ارتفاع سقوط کرده و جان باخته است.

الفیصل پیش از برگزاری جایزه بزرگ فرمول یک عربستان سعودی در روز یکشنبه به خبرنگاران گفت: "ما هر حادثه‌ای را جدی می‌گیریم، پرونده تحقیقاتی تشکیل می‌دهیم و بررسی می‌کنیم که چه اشتباهی رخ داده است. متاسفانه در ساخت و ساز، این اتفاقات می‌افتد. ما نمی‌خواهیم این اتفاقات بیفتد. اما به عنوان مثال، می‌توانید به درعیه اشاره کنید؛ آن‌ها حدود ۳۵ هزار کارگر دارند و فکر می‌کنم ۲۰ ماه یا چیزی شبیه به آن بدون هیچ مشکلی برای هیچ یک از کارگران‌شان سپری شد".

او افزود: "اما ما این موضوع را جدی می‌گیریم. به محض اینکه این موضوع برجسته شد، ما تحقیقاتی را آغاز کردیم، بررسی کردیم که چه اتفاقی می‌افتد، اطمینان حاصل می‌کنیم که آنها سیستم مناسب را اجرا می‌کنند و مطمئن می‌شویم که دیگر در استادیوم آرامکو تکرار نمی‌شود. و ما با پیمانکاران و غیره نظارت می‌کنیم تا مطمئن شویم که آن‌ها به این موارد عمل می‌کنند تا ما نیز به تعهد خود در قبال جهان عمل کنیم".

عربستان سعودی پس از یک فرآیند مناقصه عمدتا مبهم ۱۵ ماهه که جیانی اینفانتینو، رئیس فیفا، به هدایت آن به سمت عربستان سعودی بدون رقیب و بدون پاسخگویی به سوالات کمک کرد، در دسامبر گذشته رسما به عنوان میزبان جام جهانی ۲۰۳۴ تایید شد. گروه‌های حقوق بشر هشدار دادند که این تصمیم جان کارگران مهاجر را به خطر خواهد انداخت.

مقامات فیفا و عربستان سعودی گفته‌اند که میزبانی مسابقات ۲۰۳۴ می‌تواند تغییرات، از جمله آزادی‌ها و حقوق بیشتر برای زنان را تسریع کند و اینفانتینو جام جهانی را کاتالیزور منحصر به فرد برای تغییر اجتماعی مثبت و وحدت خواند.

رئیس فیفا گفت: "من کاملا به میزبانان خود اعتماد دارم که تمام نکات باز در این فرآیند را برطرف کرده و جام جهانی را مطابق با انتظارات جهان برگزار کنند".

یک گروه بین‌المللی از گروه‌های حقوق بشری در آن زمان اعلام کرد که فیفا با تایید عربستان سعودی بدون دریافت تضمین‌های عمومی، تصمیمی بی‌پروا گرفته است، و گروه هواداران فوتبال اروپا گفت که این روزی بود که فوتبال واقعا عقل خود را از دست داد".

انتقادات مشابه در مورد رفتار با کارگران مهاجر، بیش از یک دهه آماده‌سازی برای جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر را تحت الشعاع قرار داد.

الفیصل گفت: "ما از آن درس گرفتیم. ما با قطری‌ها ملاقات کردیم، آنچه آنها پشت سر گذاشتند، آنچه تجربه کردند. ما ارتباط مستمری با آنها و همچنین با فیفا در مورد آنچه باید انجام شود، چگونه اطمینان حاصل کنیم که ایمنی کارگران بالاترین اولویت است، داریم."

او افزود: "و این یک وظیفه بر عهده ماست، و یکی از مهمترین موارد برای ماست زیرا ما تاثیری را که بر قطر گذاشت دیدیم".

این سومین دوره از جام جهانی خواهد بود که به میزبانی یک کشور آسیایی پس از کره و ژاپن در سال ۲۰۰۲ و قطر در سال ۲۰۲۲ برگزار می‌شود. عربستان سعودی سومین کشور عربی و دومین کشور میزبان از شبه‌جزیره عربستان به فاصله دوازده سال خواهد بود.