پایگاه خبری فوتبالی- آبیها بسیار امیدوار هستند که ورود کلارنس سیدورف به بدنه باشگاه، تغییرات تاثیرگذاری را ایجاد کند.
به گزارش فوتبالی، استقلال در آستانه ورود به بازار نقل و انتقالات، دست به یک کار عجیب و پایهای زدند و با جذب کلارنس سیدورف، چهره ای مشهور را به تیم مدیریت خود اضافه کردند. البته به عنوان مشاور! مشاوران کلا در فوتبال و ورزش مملکت ما تعریف خاصی ندارند. گاهی در حد یک رییس و مدیرعامل زور دارند و گاهی هم هیچ زوری ندارند و وقتی می خواهند آنها را از پستهای اجرایی برکنار کنند، یک پست و حکم مشاوره ای به آنها می دهند. مطمئنا سیدورف اگر مشاور نبود و معاون بود، دورنمای اوضاع بسیار بهتر به نظر می رسید.
البته پیشبینی میشد این سمت نوپا در فوتبال ایران که حدود پنج سال است تک و توک در باشگاه دیده می شد، به صورت ویژه ای مورد توجه قرار بگیرد اما فراموش نکنید که این پست، معاون ورزشی یا مدیرورزشی نیست و کلارنس سیدورف در باشگاه استقلال بعنوان مشاور ورزشی مدیرعامل رونمایی شده است.
در حالت کلی، داشتن چارت سازمانی با مراتب مشخص از لزومات یک باشگاه حرفهای است و هر تصمیمی پیرامون این موضوع، میتواند در طولانیمدت اثر واقعی اش را نشان دهد. برای مثال در روند جذب سرمربی که این روزها باید اولویت اصلی استقلال برای از دست ندادن زمان باشد، اینکه باشگاهها یک مسئول ورزشی داشته باشند و با صلاحدید این شخص و باتوجه به سیاستهای باشگاه روند جذب سرمربی را پیش ببرند، یک اتفاق نیک است.
مدیر ورزشی یا معاون ورزشی در حالت کلی، مسئولیت مهم در ارتباط با مدیرعامل و اعضای هیات مدیره دارد. نظارت بر عملکرد ارکان مختلف باشگاه و استراتژیهای آنها در شرح وظایف این سمت میگنجد. اما اینکه قرار است در استقلال دایره اختیارات و انتظارات تا چه حدی باشد، نیاز به گذر زمان دارد.
کلارنس سیدورف که خودش محصول آکادمی هلند بوده است، مشاور است و نه مدیر و معاون ورزشی. استقلال حالا باید به فکر جذب یک معاون ورزشی باشد که البته سیدورف هم روی کار او نظارت کند. معاونی که اولا ایرانی باشد و دوم اینکه از فوتبال ایران شناخت داشته باشد. این معاون باید در مهم ترین کار، دستی بر سر و روی آکادمی نابود شده آبیها بکشد. تیمهای پایه استقلال در فصلی که گذشت، شرایط مطلوبی را تجربه نکردند و در رده های نوجوانان و جوانان در رتبه چهارم و در رده امیدها در جایگاه ششم به کار خود پایان دادند. تقریبا همه دربی ها را هم باختند.
جدایی چهره های آکادمی از این باشگاه و سپس درخشش در تیم های دیگر، برای استقلالی که در گذشته چهرههایی از جمله مجتبی جباری سرمربی خود را از آکادمی صید کرده، اتفاقی آزاردهنده است. همین حالا دو سه بازیکن پایه استقلال به پرسپولیس و چند تیم دیگر رفتند.
با وجود آن که هنوز لیگ بیست و چهارم به پایان نرسیده، تحرکات تیم های لیگ برتر آغاز شده و استقلال هم برای ورود پرقدرت به بازار نیازمند آمادگی است اما هنوز کار خاصی انجام نداده است. طبعا که سیدورف اشراف کاملی به مارکت فوتبال ایران ندارد فقط ارتباطات بینالمللی او میتواند دست استقلال را در نقل و انتقالات بگیرد که آن را هم یک معاون ورزشی، با کمک چند نفر با سابقه بین المللی و چند ایجنت سالم، می شود انجام دهند.
از آنجایی معمولا عمر مدیران فوتبال روی صندلی مدیریت چندان طولانی نیست لازم است طرف قرارداد، مالک باشگاه باشد نه مدیری که نمیداند شیشه عمرش روی صندلی باشگاه چه زمانی خواهد شکست. درحال حاضر سیدورف، فقط یک مشاور است و بس! این نکته ای است که نباید فراموش شود. او اگر معاون میشد ماجرا بسیار فرق میکرد تا اینکه فقط یک مشاور باشد!
2474