ادعای گاردین درباره برگزاری جام جهانی با حضور 64 تیم

ادعای گاردین درباره برگزاری جام جهانی با حضور 64 تیم

پایگاه خبری فوتبالی - بر اساس گزارش گاردین، فیفا بعید است با پیشنهاد افزایش تیم‌های جام جهانی ۲۰۳۰ از ۴۸ به ۶۴ تیم موافقت کند؛ پیشنهادی که از سوی کنفدراسیون فوتبال آمریکای جنوبی و چند رئیس فدراسیون این قاره مطرح شد.

به گزارش فوتبالی، اگرچه فیفا این طرح را شنیده و قرار است آن را با ذی‌نفعان به اشتراک بگذارد، اما تردیدهای جدی در داخل این نهاد نسبت به امکان‌پذیری آن وجود دارد. یکی از منابع نزدیک به فیفا به گاردین گفته است: «حتی اگر اینفانتینو بخواهد، رأی لازم در شورای فیفا برای تصویب را به دست نمی‌آورد. احساس غالب این است که ۶۴ تیم، کیفیت جام جهانی را تضعیف می‌کند و به مدل تجاری آن آسیب می‌زند.»

مهم‌ترین نگرانی، افزایش تعداد بازی‌ها به ۱۲۸ مسابقه و شکل‌گیری دیدارهای غیررقابتی است که از نظر اقتصادی و ورزشی به ضرر فیفا خواهد بود.

با وجود این مخالفت‌ها، رئیس کونمبول، آلخاندرو دومینگز، پس از جلسه مشترک با فیفا، در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «ما به یک جام جهانی تاریخی در ۲۰۳۰ باور داریم. از رئیس اینفانتینو بابت استقبال و همراهی در این مسیر تشکر می‌کنم. وقتی فوتبال برای همه به اشتراک گذاشته شود، جشن واقعاً جهانی خواهد بود.»

کونمبول بیشترین سود را از افزایش تیم‌ها خواهد برد؛ چرا که در قالب ۶۴ تیمی، هر ۱۰ کشور عضو این کنفدراسیون شانس حضور در جام جهانی را پیدا می‌کنند، در حالی که در قالب فعلی، تنها ۶ سهمیه مستقیم و یک سهمیه پلی‌آف دارند.

این طرح نخستین بار در آوریل در شورای فیفا مطرح شد اما بلافاصله با مخالفت یوفا و کونکاکاف روبه‌رو گردید. الکساندر چفرین رئیس یوفا آن را «ایده‌ای بد» خواند که سطح رقابت‌ها را پایین می‌آورد و ویکتور مونتاگلیانی رئیس کونکاکاف نیز مخالفت مشابهی ابراز داشت.

با این حال، به نظر می‌رسد در جلسه بعدی شورای فیفا که ماه آینده برگزار می‌شود، موضوع افزایش تیم‌های جام جهانی در دستور کار قرار نخواهد گرفت.